Kořeněné skotské vejce

Je velmi chutné a oblíbené zejména britských ostrovech. Vyzkoušejte pochoutku třeba společně s opečeným toastovým chlebem.


Suroviny:


400 g mletého hovězího masa


4 větší vejce


3 plátky toastového chleba


3 lžíce olivového oleje


1 lžíce octa


hrst čerstvé petrželky


sůl, pepř


Postup:


Do hrnce si dejte vařit vodu, přidejte ocet. Jakmile začne voda bublat, vložte do ní vejce a vařte 4 minuty.


Maso ochuťte solí a pepřem a nasekanou petrželkou.


Vyndejte vajíčka a oloupejte je. Z masa si vytvořte čtyři placičky a do každé zabalte jedno vejce.


Aby vám šla práce lépe od ruky, můžete vejce do masa zabalit pomocí potravinářské fólie.


Toastový chléb rozdrobte, osolte a opepřete a dejte ho na dvě minuty vysušit do mikrovlnky nebo trouby.


Pak masové koule ve strouhance obalte nebo strouhankou koule posypejte.


Vyskládejte je na pečicí papír, zakápněte olivovým olejem a pečte na 180° C  zhruba pět až deset minut dozlatova.


Něco navíc


Servírujte rozkrojené s trochou salátu z rukoly a polníčku a cherry rajčátky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden