Moje sladké tajemství

Koupel pro uvolnění

Chcete se na chvíli zastavit a dopřát si cokoli, co uvolní vaši mysl, zrelaxuje tělo a následně dodá energii do dalších dnů? To nejjednodušší, co pro sebe můžete udělat, je dopřát si horkou, uvolňující koupel.

Ten nejvhodnější čas pro relaxační koupel je večer, chvíli před spaním. Voda by měla mít 37 až 40 °C a celá koupel by měla trvat ideálně půl hodiny. Koupel si můžete užívat s napěněnými bublinkami, které díky pěnám do koupele tělu dodají hydrataci.

Nejlepší čas a přísady

Pro naprosté uvolnění napětí a zbavení se stresu je dobré si přidat do koupele přírodní éterické oleje, jako jsou bergamot, růže, skořice, levandule, rozmarýn či santalové dřevo.

Můžeme zvolit také koupelové soli, ty napomáhají problematické pokožce, třeba s atopickým ekzémem. Sůl je bohatá na minerály a stopové prvky, které posilují pokožku a napomáhají hojení.

Skvělá atmosféra

Vůni v koupeli pak můžete podpořit i vonnou svíčkou či aromalampou se stejnou vůní. Skvěle na nás zapůsobí poslech oblíbené zklidňující hudby nebo naprostá relaxace ve formě meditace, kdy necháte plynout myšlenky a necháte odplout všední problémy.

Aby celý proces uvolňující koupele dostál svého, je dobré se po koupeli osušit do sucha voňavou osuškou a tělo ještě můžeme hydratovat, třeba kokosovým olejem nebo bambuckým máslem. Takto uvolnění a opečovaní se zabalte do županu nebo oblíbeného pyžama.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden