Králík po francouzsku

Králičí maso je jemné a velice chutné. Připravte ho k obědu na medové hořčici se smetanou.

Suroviny na 4 porce - 1 králík - 4 lžíce másla - 2 šalotky - 120 ml bílého vína - 100 g hořčice - 20 g medu - 3 snítky tymiánu - 200 ml vody - 200 ml smetany ke šlehání - sůl, pepř

Postup

1. Králíka omyjte, osušte a naporcujte. Jednotlivé kousky osolte.

2. V kastrolu rozehřejte máslo a opečte králíka ze všech stran dozlatova. Pak maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte bílé víno a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.

3. Do omáčky přidejte hořčici, med, tymián a 200 ml vody a vraťte zpátky opečené kousky králíka. Kastrol přikryjte poklicí a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut, až se maso začne oddělovat od kostí.

4. Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli na sporáku probublat.

reklama
reklama