Křehká pražma na grilu

Příprava: 45 min. Cena za 1 porci: 85 Kč

Suroviny na 4 porce:

2 pražmy královské

šťáva ze 2 citronů

sůl

mletý bílý pepř

olivový olej

svazek petrželky

4 stroužky česneku

4 masitá rajčata

1 salátová okurka

2 papriky

Postup:

1. Vykuchané ryby omyjte, osušte a na bocích několikrát nařízněte. Pak ryby z obou stran důkladně potřete citronovou šťávou, osolte, opepřete a zastříkněte olejem.

2. Pozvolna je z obou stran grilujte asi 15 minut.

3. Zhruba 100 ml oleje si dejte do misky, přidejte k němu nasekanou petrželku a rozmělněné stroužky česneku. Hotové ryby potřete připravenou směsí a podávejte s pokrájenou zeleninou.

reklama
reklama

Komentáře