Krémová řepová polévka

Hustá polévka z červené řepy je lahodná, výživná a má zářivou růžovou barvu. Šmrnc jí dodá výrazný sýr feta.

Suroviny na 4 porce

- 50 g másla - 1 lžíce olivového oleje - 1 cibule - 1 stroužek česneku - 1 lžička mletého kmínu - 750 g červené řepy - 750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru - sůl, pepř - 100 g sýru feta - bylinky na ozdobu

Postup

1. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a olivový olej. Až tuk zpění, přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a kmín. Na mírném plameni smažte asi 5 minut, dokud cibule a česnek nezměknou.

2. Přidejte oloupanou a na malé kostky nakrájenou červenou řepu. Krátce osmahněte a přilijte vývar. Pod pokličkou vařte 20 až 25 minut. 3. Uvařenou polévku nechte trochu vychladnout. Přelijte ji do mixéru a rozmixujte dohladka.

Podle chuti osolte a opepřete. 4. Polévku naservírujte do misek a ozdobte ji nadrobeným feta sýrem a čerstvými bylinkami.

reklama
reklama

Komentáře