Krémový pohár

Dezerty do skleničky jsou na léto dokonalé. Využijete přitom zpracování ovoce v té nejlepší, tedy čerstvé podobě. Dezert příjemně osvěží a jeho příprava zabere jen chvilku.

Ingredience: 4 porce

250 g mascarpone
250 g smetany na šlehání
1 vanilkový cukr
1 hrnek ovesných vloček
2 lžíce nasekaných oříšků
3 lžíce medu
300 g jahod
lístky máty k dozdobení

Postup:

Ovesné vločky, med a ořechy promíchejte. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova. Nechte ji vychladnout a pak ji rozdrťte. Mascarpone prošlehejte se smetanou a vanilkovým cukrem.

Polovinu směsi rozdělte do skleniček. Přidejte vrstvu pečených vloček, jahody a zbytek krému. Navrch dejte opět jahody i vločky. Před podáváním dejte chvíli zchladit.

Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 25 Kč

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden