Můj čas na kafíčko

Křenová omáčka s uzeným masem

Pokud použijete nakládaný křen, důkladně ho vymačkejte nebo propláchněte vodou.

Ingredience: 4 porce

● 500 ml hovězího vývaru
● 150 g másla
● 200 ml mléka
● 200 ml smetany
● 2 cibule
● 200 g čerstvého křenu
● sůl, pepř
● 3 lžíce hladké mouky
● 600 g uzeného masa

Postup:

Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění. Zasypte hladkou moukou. Osmahněte a zalijte vývarem a mlékem. Povařte asi 15 min, aby cibulka změkla. Křenovou omáčku zalijte smetanou na vaření, osolte a opepřete.

Povařte asi 2 min. Stáhněte z ohně a přidejte nastrouhaný čerstvý křen. Omáčku můžete podávat s houskovým knedlíkem nebo bramborami a uzeným masem.

Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 35 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden