Můj kousek štěstí

Křišťálová okna můžete mít i bez leštění

Snad každá žena řeší před Vánoci mytí oken. Tohle šůrování zabere pořádný kus času. Existuje docela snadný, rychlý a téměř bezpracný postup, jehož výsledkem jsou okna bez jediné šmouhy.

Ženy si mezi sebou předávají cenné tipy a zkušenosti, které radí, jak si každou práci v domácnosti co nejvíce ulehčit.A protože mytí oken je poměrně pracné, nebyly by to moudré ženy, aby nepřišly na nějaký způsob, který pomůže, vše urychlí a přitom nic neošidí. Tato rada se vám bude před Vánoci stoprocentně bude hodit.

V čem je chyba?

Jak většinou myjete okna? Pořád ze židle nahoru a dolů, nahoru dolů, namočit, vydrhnout, vysušit, přeleštit? Doma už je to jako na Větrné Hůrce a vy pořád ještě leštíte. Když už se zdá, že je všechno v pořádku, šmouha se objeví zase na jiném místě.A tak pořád dokola. Okna nejsou jen o leštění skel. Jde také o zašlou špínu na rámech. I s ní si lze snadno poradit. Alespoň tak to praví lidová slovesnost a rada, která se předává z generace na generaci. Vtip je ve směsi, kterou si namícháte.

Tentokrát sáhněte po úplně obyčejném šamponu. Jeho odmašťovacímu účinku se máloco vyrovná a je to na oknech ihned znát. Stěrka je už pak jen třešničkou na dortu, která vše dotáhne k dokonalosti. Smíchejte si tedy v kbelíku 3 litry teplé vody a 250 ml obyčejného šamponu.Nejdřív umyjte okno pomocí hadru. A ihned poté, ještě za mokrého stavu, stírejte nanesenou šamponovou vodu gumovou stěrkou. Pomalými tahy, hezky shora dolů. Po každém tahu stěrku vždy otřete do suchého hadru.Tohle uděláte z obou stran okna a máte hotovo. Žádné leštění nenásleduje.

Mytí rámů

K mytí rámů potřebujete jen horkou vodu a ocet. V rozprašovači smíchejte půl litru horké vody s 250 ml octa. Někdo přidává i kapku svého oblíbeného esenciálního oleje.Pak směs stačí pouze bohatě rozstříkat na rámy a do špatně přístupných míst. Můžete buď nechat chvíli působit, nebo rovnou začít špínu stírat. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden