Krkovice v pivní marinádě

Suroviny:  4 plátky vepřové krkovice  400 g zelených fazolek  200 g anglické slaniny  sůl Na marinádu:  5 lžic olivového oleje  200 ml nealkoholického piva  2 lžíce citronové šťávy  1 lžička hořčice  4 stroužky česneku  1 lžička soli  1 lžíce čerstvého tymiánu  1 lžička oregana

Postup: Důkladně prošleháme všechny ingredience na marinádu a naložíme do ní krkovici.

Necháme alespoň hodinu uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme 15 minut z obou stran.  Fazolkám odřízneme stopky a jednu až dvě minuty necháme přejít varem v osolené vodě. Vždy několik fazolek omotáme plátkem anglické slaniny do svazečku a pečeme pět minut na grilu.

.

reklama
reklama