Křupavé dalamánky

Oblíbené dalamánky se tradičně pečou z pšeničné a žitné mouky. Těsto je podobné tomu na klasický chléb.

Potřebujete:

✿ 1 hrnek hladké žitné mouky
✿ 1,5 hrnku polohrubé mouky
✿ 0,5 hrnku hladké mouky
✿ 3 lžičky soli
✿ 1/2 lžičky octa
✿ 1 lžičku kmínu
✿ 1,5 hrnku studené vody
✿ 1/3 lžičky sušeného droždí
✿ hrubou sůl

1. Mouky promíchejte s kmínem, solí a droždím. Přidejte ocet, vodu a vše rychle smíchejte dohromady. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte vykynout.

2. Těsto vyklopte na plochu pomoučenou hladkou žitnou moukou, rozdělte na osm kousků a opatrně vytvořte oválné bochánky. Na plechu vyloženém pečicím papírem je nechte asi 20 minut dokynout.

3. Pak bochánky posypte hrubou solí a kmínem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, až budou mít zespodu tmavě zlatavou barvu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden