Moje šťastná hvězda

Křupavé domácí hranolky k tresce nebo i jen tak

Pochutnejte si na vláčných hranolcích, které mají opravdu krásně propečenou krustičku!


Ingredience:


1 kg moučných brambor


olivový olej


sůl


Postup:


Troubu předehřejte na 200 °C a dejte vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, přidejte brambory nakrajéené do tvaru hranolků a povařte je zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené.


Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly, které máte rádi, skvěle poslouží třeba paprika.


Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi 15 minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě 10 minut. Pak troubu přepněte na gril a hranolky grilujte asi 5 minut, až krásně zezlátnou. Podávejte s majonézou.


Tip redakce


Dejte si záležet na tom, aby každý hranolek byl stejně velký. Pak se budou propékat stejnoměrně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden