Krůtí roláda

Suroviny na 4 porce:

600 g krůtích prsou

200 g čerstvého špenátu

50 g cibule

10 g česneku

100 ml smetany na šlehání

30 g másla

sůl

olivový olej

snítka čerstvého oregana nebo jiné bylinky

Na přílohu:

600 g mladých brambor

1 svazek čerstvé majoránky

3 jarní cibulky

100 g vařených ječných krupek

50 g másla

Postup:

Česnek a cibuli nakrájíme najemno, rozpustíme máslo a orestujeme dosklovata. Přidáme očištěný špenát, promícháme a zalijeme smetanou. Krátce povaříme, dochutíme solí a necháme vystydnout. Krůtí prso prokrojíme a přes fólii rozklepeme na plát. Osolíme, poklademe vychladlým špenátem. Zabalíme a svážeme provázkem, opět trochu osolíme.

V pánvi rozpálíme olej a roládu prudce ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme velmi pozvolna při 120 °C asi hodinu a půl. Během pečení každých patnáct minut přeléváme. Mladé brambory omyjeme a i se slupkou uvaříme. Scedíme téměř všechnu vodu, přidáme máslo a rozmačkáme společně s vařenými krupkami, sekanou majoránkou a jarní cibulkou. Dochutíme solí.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama