Kuře na kari po indicku

Kuře se v žádném případě nesmí během pečení podlévat vodou.

Budete potřebovat:

1 kuře, sůl, 150 g másla, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 6 hřebíčků, ½ lžičky šalvěje, 3 rajčata, 1 šálek jogurtu, ½ lžičky muškátového oříšku, ½ lžičky skořice, ½ lžičky umletého nového koření, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička kari, 6 brambor

Postup:


  1. Kuře rozdělíme na malé porce, osolíme a na rozpuštěném másle opečeme. Potom maso vyndáme z kastrolu a do másla přidáme rozkrájenou cibuli a utřený česnek.

  2. Jakmile cibule zrůžoví, přidáme rozkrájená rajčata a asi za 5 min vmícháme jogurt. Za stálého míchání povaříme.

  3. Potom přidáme porce kuřete, konečně i trochu vody, přisypeme koření a dusíme pod pokličkou asi 15 min.

  4. Mezitím oloupeme brambory a rozpůlíme je. Přidáme je do kastrolu a vaříme dalších 25 min..

reklama
reklama

Komentáře