Kuře po provensálsku

Potřebujete:

1 kuře nakrájené na porce, 100 g másla, 1 lžíci olivového oleje, 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, 3 velká rajčata, 200 ml bílého vína, 1 malou konzervu rajského protlaku, 2 lžíce provensálského koření, sůl, pepř

Postup:


  1. Cibuli, rajčata a česnek nakrájejte na plátky, V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a osmažte na něm osolené a opepřené porce kuřete do hněda. Kuře vyjměte z kastrolu a uchovejte teplé.

  2. Do výpeku dejte česnek a nechte ho rozvonět. Přidejte cibuli a za stálého míchání ji opékejte asi 5 minut. Poté přidejte rajčata a krátce je orestujte. Přilijte víno, přidejte porce kuřete, lžíci koření a nechte pod pokličkou na malém plameni probublávat asi 25 až 30 minut.

  3. Pět minut před koncem vaření přidejte protlak a druhou lžíci koření. Podávejte s rozpečeným pečivem či dušenou rýží. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama