Kuře s jarní nádivkou

Ve spojení s nádivkou tvoří kuře neodolatelný vyvážený pokrm hodný svátečního stolu.

Suroviny na 6 porcí - 1 kuře - 2 starší rohlíky - 2 vejce - 100 ml mléka - kůra z jednoho citronu - máslo - 2 hrsti čerstvého špenátu - 30 g mandlových plátků - sůl, pepř - špetka muškátového oříšku

Postup

1. Kuře omyjte a očistěte. Osušte a lehce osolte a opepřete zevnitř i zvenku.

2. Rohlíky nakrájejte na kostičky a orestujte na másle. Dejte je do mísy, přidejte mandle, citronovou kůru, natrhané listy špenátu a špetku muškátového oříšku. Mléko smíchejte se žloutky a pomalu přilijte do mísy. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.

3. Kuře naplňte nádivkou a uzavřete. Dejte ho do pekáčku, přidejte máslo a podlijte vodou. Pečte při 220 ºC asi 15 minut. Pak teplotu snižte na 140 ºC a pečte ještě 100 minut.

reklama
reklama