Kuřecí paličky na zelí

Nešetřete kmínem – kuřecí tak získá příchuť pečené kachny.

Potřebujete:

✿ 500 g sterilovaného zelí

✿ 2 cibule

✿ 8 kuřecích paliček

✿ 4 stroužky česneku

✿ sůl, pepř

✿ mletou sladkou papriku

✿ kmín

✿ čerstvý polníček

1) Zelí sceďte, nechte ho okapat. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a rozprostřete ji na dno pekáčku nebo zapékací mísy. 2 stroužky česneku nakrájejte na kousky, smíchejte je se zelím a rozprostřete na cibuli.

2) Kuřecí paličky omyjte, osušte a ze všech stran je potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a okořeňte paprikou a kmínem. Pak je položte na vrstvu zelí do pekáčku.

3) Přiklopte a pečte při 180 °C asi 45 minut, odklopte a asi 30 minut dopečte, aby se vytvořila kůrčička. Při pečení podlévejte. Podávejte s lístky polníčku, bramborovým knedlíkem nebo kaší.

reklama

Komentáře