Kuřecí prsa v omáčce

Libové kuřecí maso ve smetanové houbové omáčce je vynikajícím jídlem, které si zamiluje celá rodina.

Suroviny na 4 porce

- 4 kuřecí prsa bez kosti a bez kůže - 220 g žampionů nebo lesních hub - 250 ml kuřecího vývaru - 2 stroužky česneku - 2 šalotky - ½ lžičky sušeného tymiánu - 2 lžíce másla - 2 lžíce olivového oleje - 60 ml smetany - čerstvá petrželka - sůl, pepř

Postup

1. Paličkou na maso lehce naklepejte kuřecí prsa. Posypte je špetkou soli a pepře z obou stran. V míse smíchejte kuřecí vývar, prolisovaný česnek a tymián.

2. V pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje. Přidejte očištěné houby pokrájené na plátky a restujte dohněda, asi 3 až 4 minuty. Pak je vyndejte a dejte na talíř. Na pánvi rozehřejte zbývající lžíci oleje a restujte kuřecí prsa, dokud se maso nezatáhne. Vyndejte z pánve a přendejte na talíř. Na pánev dejte pokrájené šalotky a připravenou směs s vývarem. Míchejte a omáčku redukujte asi 8 až 10 minut.

3. Až zhoustne, sundejte z plamene, přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte smetanu, žampiony a promíchejte. 4. Kuřecí prsa dejte do zapékací mísy a přelijte je omáčkou. Dejte péct do trouby při 190 °C na zhruba 8 minut. Před podáváním posypte petrželkou.

reklama
reklama

Komentáře