Kuřecí steak s houbovou omáčkou

 Potřebujete:

4 kuřecí prsní řízky, 2 stroužky česneku, olej, pepř, sůl

Na houbovou omáčku:

200 g lesních hub, 150 ml bílého vína, 200 ml šlehačky (33%), sůl, pepř, šťávu z citronu

Postup


  1. Kuřecí prsa lehce naklepejte rukou sevřenou v pěst. Česnek prolisujte a smíchejte spolu s pepřem s pěti lžícemi oleje. Touto marinádou potřete řízky a nechte je půl hodiny v chladu uležet.

  2. Na grilovací pánvi nechte řízky ze všech stran opéct dozlatova a poté je nechte v troubě dopéct při 180 °C přibližně 10 minut.

  3. Nakrájené houby nechte podusit na másle. Až změknou, zakápněte je citronem a podlijte vínem. Tekutinu vyvařte na třetinu a poté přidejte smetanu. Nechte zhoustnout, osolte a opepřete. 4 Hotové kuřecí steaky podávejte s houbovou omáčkou a pečenými bramborami nebo pečivem..

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama