Lehký oběd: těstoviny s rajčaty

Rajčatové omáčky na těstoviny jsou oblíbené. Zkuste ji s zkombinovat se smetanou.

Suroviny na 4 porce - 500 g krátkých těstovin - olivový olej - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 2 konzervy loupaných rajčat - 150 g zakysané smetany - sůl - čerstvá bazalka - parmezán

Postup

1. Těstoviny uvařte podle návodu al detne.

2. Na oleji orestuje nakrájenou cibuli, ke konci přidejte stroužky nasekaného česneku. Promíchejte a přidejte rajčata. Osolte a povařte asi 20 minut. Na závěr vmíchejte zakysanou smetanou.

3. Těstoviny promíchejte s omáčkou a servírujte posypané sýrem a ozdobené bazalkou.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama