Můj kousek štěstí

Make-up podle barvy vlasů

Je  důležité rozlišovat, zda máte barvu vlasů přirozenou nebo zda se barvíte. Přirozený tón perfektně sedne k našemu barevnému typu, a tak ladí k odstínu naší pleti, k obočí i k očím. Když při obarvení vlasů zachováte svůj barevný typ (studený nebo teplý), budou podobné i barvy, co vám budou slušet. Pohrát si můžete s jejich intenzitou sytosti.

Zaměřte se na tón barvy

U barvených vlasů záleží na tónu. Když je teplý, vsaďte na teplejší tóny make-upu. U studeného obráceně. To se týká i líčení očí, tvářenky či rtěnky. Pokud chcete konkrétnější radu, najdete ji níže.

Blond vlasy

Máte-li blond vlasy a světlý odstín pleti, rozjasněte obličej bronzerem. Určitě se ale vyhněte těm s oranžovým podtónem. Vsaďte na růžový odstín tvářenky. Naopak teplejší tón pleti skvěle vynikne s broskvovou tvářenkou.

Černé vlasy

Pokud jste majitelkou černých vlasů, opět se zaměřte na tón pleti. Je-li bílá, volte citlivě nejen make-up, ale i tvářenku, a to rozhodně ve studeném odstínu. Pokud máte pleť do olivova, určitě vsaďte na teplé odstíny make-upu i tvářenky neboli zdravíčka. Držte se pravidla, že make-up by měl mít stejnou nebo o odstín tmavší barvu.

Zrzavé vlasy

Zejména ženy, které mají přirozeně zrzavé vlasy, mívají problémy s červenáním pokožky. Tady jsou na místě korektory, které obsahují zelenou barvu. Ten barvy obličeje sjednotí a zakryje veškeré neduhy. Pihy se nepočítají. Ty jsou přirozenou předností zrzek.

Brunetky

Brunetky s tmavší pletí by měly vsadit na make-upy a tónovací krémy s hnědým nebo zlatavým podtónem. Majitelky světlejší pleti mohou experimentovat. Hnědorůžový nádech tvářenky je může rozzářit. Příliš světlý obličej ale přírodním brunetkám slušet nebude. Dodejte mu proto jemnou teplou barvu. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden