Makový závin zvaný beigli

Český známe, ale už jste ochutnali makový závin z Maďarska?


Suroviny:


Těsto:


120 ml mléka


35 g kvasnic


150 g cukru


500 g polohrubé mouky


100 g sádla


100 g másla


2 vejce


1 lžička citrónové kůry


sůl


vanilkový cukr


Náplň:


100 ml mléka


250 g krupicového cukru


vanilkový cukr


250 g máku


30 g rozinek


4 lžíce medu


Postup:


Do vlažného mléka přidejte kvasnice a nechte pracovat. Smíchejte všechny ostatní suroviny na těsto a vypracujte.


V kastrůlku si zahřejte mléko s cukry. Přiveďte k varu a přidejte mák a rozinky. Míchejte. Sporák vypněte a do náplně přimíchejte med.


Těsto vyválejte do obdélníku a potřete náplní. Srolujte do závinu. Vršek pomažte žloutkem. Plech vytřete máslem či sádlem a pečte na 180° dozlatova. Dobrou chuť!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden