Moje šťastná hvězda

Marocký zeleninový tažín

V Maroku se obvykle pokrm připravuje ve speciálním hrnci zvaném tažín, vy si ale vystačíte s tím naším českým. A věřte, že se budete olizovat až za ušima.


Ingredience:


1 plechovka nakládaných rajčat


4 lžíce extra panenského olivového oleje 


1 cibule 


3 stroužky česneku 


1 lžička mletého zázvoru 


1 lžička mletého římského kmínu


1 lžička mleté skořice 


kajenský pepř dle chuti 


2 cukety 


3 mrkve 


1 plechovka cizrny 


1 hrnek vody


Postup:


Mrkev a cuketu očistěte a nakrájejte je na menší kusy. V hrnci si osmažte na olivovém oleji cibuli a přidejte k ní prolisovaný česnek a všechno koření. Smažte na pánvi alespoň pět minut.


Přidejte cuketu a mrkev, pak přijdou na řadu nakládaná rajčata a cizrna. Vše zalijte vodou a pokrm osolte a opepřete. Přiveďte směs k varu a nechte ji probublávat přibližně patnáct minut.


Pokrm naservírujte do hluboké mísy, nejlépe ozdobné a navrch přidejte trochu konzervované cizrny, případně orestované plátky zbylé mrkve a cukety.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden