
Bábovky jsou v české kuchyni nesmrtelné. Výrobně chutnají ke snídani i k odpolednímu čaji.
Suroviny - 400 g polohrubé mouky - 200 g hladké mouky - 200 g pískového cukru - 200 g nastrouhaných jablek - 100 ml slunečnicového oleje - 100 ml mléka - 50 g sušených meruněk - 2 vejce - 3 lžíce medu - 1 lžička vanilkového extraktu - 1 balení prášku do pečiva - tuk a hrubá mouka na formu - moučkový cukr na posypání
Postup
1. Sušené meruňky namočte na alespoň 20 minut do vody a pak je nakrájejte na kousky.
2. Obě mouky promíchejte s práškem do pečiva a pískovým cukrem. Přidejte vejce prošlehaná s mlékem, slunečnicový olej, med, jablka a meruňky. Dobře promíchejte.
3. Těsto nalijte do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečte v troubě vyhřáté na 190 ºC asi 45 minut.
4. Po upečení bábovku vyklopte a pocukrujte.