Moje šťastná hvězda

Medová kuřecí prsa s kapkou whisky

Na žádné grilovací oslavě by neměla chybět vynikající kořeněná prsa, která zachutnají úplně každému.

Suroviny:

1 kg kuřecích prsou

6 lžic kvalitního medu

3 lžíce whisky

3 lžíce worcesterové omáčky

3 lžíce olivového oleje

2 lžíce limetové šťávy

hrst nasekané čerstvé petrželky

1 lžíce sladké papriky

sůl a pepř

Postup:

Kuřecí prsa pořádně očistěte a případně odblaňte. Připravte si marinádu z whisky, medu, worcesterové omáčky, olivového oleje, limetové šťávy, sladké papriky a čerstvé petrželky. Dobře promíchejte.

Kuřecí prsa osolte a opepřete a naložte aspoň na půl dne do připravené směsi a dejte vychladit do lednice. Půl hodiny před grilováním vyndejte kuřecí prsa z lednice a nechte je odpočinout při pokojové teplotě.

Nyní můžete maso ugrilovat. Jakmile bude na povrchu krásně zlaté, je hotové. Podávejte s pečenými bramborami, grilovanou zeleninou nebo čerstvým chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden