Moje sladké tajemství

Meltamisu

Suroviny:

1 balení piškotů (pro zdravější variantu použijte špaldové piškoty Kávoviny)

500 g mascarpone

400 ml zakysané smetany

3 sáčky vanilinového cukru

6 čajových lžiček Melty sypané

kvalitní kakao na posyp

Postup:

Do hrnce s 0,25 ml vroucí vody nasypte Meltu sypanou a 3 minuty ji povařte. Vypněte a nechte 5 minut odstát. Poté meltu přeceďte a nechte vychladnout.

Mezitím v míse smíchejte mascarpone, zakysanou smetanu a vanilinový cukr. Vznikne tak hladký krém. Všechny piškoty důkladně namočte v meltě a vrstvěte je do formy (28 x 24 cm) střídavě s krémem. Poslední vrstvu bude tvořit krém. Povrch posypte kakaem a dejte chladit na hodinu do lednice.

Tip!

Jde o jednoduchý recept inspirovaný slavným italským tiramisu. Díky tomu, že nahradíte espresso silnou meltou, mohou si jeho skvělou chuť užít i děti a osoby citlivé na kofein.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden