Mexické rolky s kakaem a skořicí

Suroviny:

6 polévkových lžic másla

1 hrst mandlí na plátky

75 g třtinového cukru

půl hrnku holandského kakaa

2  žloutky

2 lžičky mleté skořice

1 lžíce hladké mouky

špetka kajenského pepře

základní těsto

Na polevu:

55 g třtinového cukru

1 lžička mleté skořice

4 lžíce másla

Postup:

Plech vyložte pečicím papírem. Rozmixujte máslo, mandle, cukr, kakao, žloutky, skořici, mouku a kajenský pepř. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník cca 25 x 46 cm.

Rozetřete na něj kakaovou směs, přičemž nechte 2 cm od okraje prázdné, ty potřete vodou a těsně sviňte roládu. Položte na tác švem dolů a dejte na 30 minut ztuhnout do mrazáku.

Rolku podélně překrojte napůl. Oba konce dejte řeznou stranou k sobě a poloviny zapleťte. Nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 175 °C a pečte asi 30 minut. Horký upečený cop potřete máslem a mírně posypte skořicí a cukrem.

Tip!

Máte rádi čokoládu? Místo skořice použijte kakao nebo rozpusťte čokoládu a v pramíncích nakapejte na rolku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden