Moje šťastná hvězda

Miloval svou rodinu, divadlo a fotbalovou Slavii

Moje šťastná hvězda

Před kamerou se s ničím moc nepáral, v soukromí byl ale Ilja Prachař úplně jiný, často zamyšlený a uzavřený. Nejdůležitější pro něj byli hlavně jeho nejbližší.

Jeho nezaměnitelný vzhled i povaha nezapřely, že pocházel z Moravy. Tam také v sobě ILJA PRACHAŘ (†81) objevil lásku k divadlu, takže se z něj místo lékaře stal vynikající herec.

Pyšnil se stovkami zajímavých rolí, ať už filmových, televizních, rozhlasových nebo těch z dabingu. Režiséři měli Ilju Prachaře (†81) tendenci obsazovat do postav úředníků, funkcionářů, vojáků a často také vrahů.

Ale jeho herectví bylo univerzální, exceloval v komediích i vážných kusech a jeho charakteristický hlas dobře znali také rozhlasoví posluchači.

Našel uplatnění i v dabingu, jemuž se věnoval po celý svůj život, a to i v letech, kdy už ho zrazovalo

Zbývá vám 92% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden