Rychlý lehký dezert oceníte, když se ohlásí nečekaná návštěva. Vypadá efektně a osvěží i v horkých letních dnech.
Ingredience na korpus: 180 g špaldová mouka celozrnná 2 PL BIO kakaový prášek 2 vejce 100 ml mléko 1 PL Čekankový sirup Originál 4Slim 1 PL kypřící prášek bez fosfátů 1 PL olivový olej
Ingredience na krém: vanilkový extrakt pár kapek banán 100 g tvaroh 100 g zakysaná smetana 1 PL čekanko-javorový fitsirup 4Slim
Postup: Vyšleháme si bílky. Vyšleháme všechny zbylé ingredience na těsto a postupně přimícháme sníh. Pokud je těsto hodně tuhé přidáme trochu mléka . Formičky na muffiny naplníme a pečeme na 170 stupňů cca 15 - 20min. Necháme vychladnout.
Pro kréme vyšleháme zakysanou smetanu s tvarohem, sirupem a vanilkovým extraktem. Banán nakrájíme na malé kousky.
Muffin rozřízneme a vykrojíme. Zbytek rozdrolíme na hrudečky. Na spodek dáme banán a naplníme krémem. Nakonec zasypeme rozdrobeným korpusem.
Úroda dýní se dá zpracovat mnoha způsoby, naslano i nasladko. Zkuste třeba tuhle pochoutku, ve které se snoubí chuť dýně a pomeranče. Potřebujete: ✿ 1 kg dýně Hokkaido✿ 300 g třtinového cukru✿ 400 ml vody✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 1 lžičku skořice✿ 1 lžičku mletého kardamomu✿ 1/2 ...
Úroda dýní se dá zpracovat mnoha způsoby, naslano i nasladko. Zkuste třeba tuhle pochoutku, ve které se snoubí chuť dýně a pomeranče. Potřebujete: ✿ 1 kg dýně Hokkaido✿ 300 g třtinového cukru✿ 400 ml vody✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 1 lžičku skořice✿ 1 lžičku mletého kardamomu✿ 1/2 ...
Tento skvělý zákusek se hodí ke kávě i čaji. Výborně chutná i s marmeládou.Suroviny:250 g dýňového pyré200 g hladké mouky (plus mouka na vysypání formy) 1 lžička jedlé sody 1/4 lžičky soli150 g cukru krystal100 g rozpuštěného másla2 vejce 70 ml vody1 lžíce citronové šťávy1 ...
Tento skvělý zákusek se hodí ke kávě i čaji. Výborně chutná i s marmeládou.Suroviny:250 g dýňového pyré200 g hladké mouky (plus mouka na vysypání formy) 1 lžička jedlé sody 1/4 lžičky soli150 g cukru krystal100 g rozpuštěného másla2 vejce 70 ml vody1 lžíce citronové šťávy1 ...
Kdo si potrpí na mleté maso, ten prostě nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit. Ingredience: ● 800 g vepřového boku připraveného na roládu● 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa● 1 stroužek česneku● 2 vejce● 150 g žampionů● 2 lžíce másla● špetka ...
Kdo si potrpí na mleté maso, ten prostě nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit. Ingredience: ● 800 g vepřového boku připraveného na roládu● 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa● 1 stroužek česneku● 2 vejce● 150 g žampionů● 2 lžíce másla● špetka ...
Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři. Ingredience: na 4 porce ● 750 g kuřecích prsních řízků● 200 g kvalitní libové slaniny● 8 ks sušených rajčat naložených v oleji● 2 stroužky česneku● lžička kaparů● tři snítky čerstvého tymiánu● olivový ...
Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři. Ingredience: na 4 porce ● 750 g kuřecích prsních řízků● 200 g kvalitní libové slaniny● 8 ks sušených rajčat naložených v oleji● 2 stroužky česneku● lžička kaparů● tři snítky čerstvého tymiánu● olivový ...
Mít doma lahodný švestkový kompot se vždycky hodí, třeba i na přípravu rýžového nákypu. Potřebujete: ✿ 3 kg švestek✿ 300 g cukru krupice✿ 1 l vody✿ 1 citron✿ 3 hřebíčky✿ 1 celou skořici 1. Připravte si cukerný roztok. Vodu nalijte do hrnce, přisypejte cukr, rozmíchejte a nechte ...
Mít doma lahodný švestkový kompot se vždycky hodí, třeba i na přípravu rýžového nákypu. Potřebujete: ✿ 3 kg švestek✿ 300 g cukru krupice✿ 1 l vody✿ 1 citron✿ 3 hřebíčky✿ 1 celou skořici 1. Připravte si cukerný roztok. Vodu nalijte do hrnce, přisypejte cukr, rozmíchejte a nechte ...
Pečená dýně skvěle poslouží jako příloha k masu i grilovaným sýrům.Suroviny:1 dýně hokaido3 stroužky česneku150 ml smetanypár snítek čerstvého tymiánusůl, pepřolivový olej 200 g sýru ricottaPostup:Dýni si vydlabejte a rozkrájejte na menší kusy. Osolte ji, opepřete a pokapejte ...
Pečená dýně skvěle poslouží jako příloha k masu i grilovaným sýrům.Suroviny:1 dýně hokaido3 stroužky česneku150 ml smetanypár snítek čerstvého tymiánusůl, pepřolivový olej 200 g sýru ricottaPostup:Dýni si vydlabejte a rozkrájejte na menší kusy. Osolte ji, opepřete a pokapejte ...
Suroviny: 1 cibule 200 g čerstvých lišek 1 litr vývaru 2 brambory 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce octa cukr sůl kmín kousek másla Postup: Lišky dobře očistěte, případně je propláchněte ve vodě. Ty větší můžete pokrájet. Na pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli ...
Suroviny: 1 cibule 200 g čerstvých lišek 1 litr vývaru 2 brambory 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce octa cukr sůl kmín kousek másla Postup: Lišky dobře očistěte, případně je propláchněte ve vodě. Ty větší můžete pokrájet. Na pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli ...
Nejen ovoce a zelenina, k typickým plodům podzimu patří i slaďoučké rudé šípky plné vitaminu C. Připravte si z nich na zimu výborný sirup pro podporu imunity. Potřebujete: ✿ 1 kg šípků✿ 1,5 l vody✿ 1,5 kg cukru✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 5 lžic medu 1. Šípky důkladně omyjte, pak je ...
Nejen ovoce a zelenina, k typickým plodům podzimu patří i slaďoučké rudé šípky plné vitaminu C. Připravte si z nich na zimu výborný sirup pro podporu imunity. Potřebujete: ✿ 1 kg šípků✿ 1,5 l vody✿ 1,5 kg cukru✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 5 lžic medu 1. Šípky důkladně omyjte, pak je ...
Ačkoli tomu možná nevěříte, koláč je skutečně výborný a chutná dospělým i dětem.Na korpus:špetka soli 120 g másla 50 ml vody180 g hladké mouky 20 g třtinového cukruNa náplň:400 g dýňového pyré 3 vejce 1 lžička mleté skořice 2 ks hřebíčku 120 ml smetany ke šlehání 100 g ...
Ačkoli tomu možná nevěříte, koláč je skutečně výborný a chutná dospělým i dětem.Na korpus:špetka soli 120 g másla 50 ml vody180 g hladké mouky 20 g třtinového cukruNa náplň:400 g dýňového pyré 3 vejce 1 lžička mleté skořice 2 ks hřebíčku 120 ml smetany ke šlehání 100 g ...
Herecké osobnosti první velikosti na jednom jevišti nabízí vyhlášené Divadlo Kalich, které je vedle precizně provedených muzikálů vyhlášené také svým výběrem výborně napsaných komedií, do kterých zve ty největší české hvězdy. Díky tomu si Divadlo Kalich rychle vybudovalo pověst elitního hereckého klubu, v jehož komediích se vždy potkáte s nejoblíbenějšími hereckými tvářemi. Činoherní repertoár divadla
Po letech studia a spolupráce s egyptology složil Michael Zann, zakladatel českého hudebního projektu NEMUER, album s tematikou starověkého Egypta. Ve spolupráci s českou pop-surrealist malířkou Kláro
Vedení luxusního resortu Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, o jehož brzkém otevření jsme nedávno informovali, oznámilo jmenování Eliase Pertofta generálním ředitelem resortu. Elias Pertoft p
Thunderbird neboli hromový pták je nám známý zejména z legend indiánů, ti však nemají být ani zdaleka jediní, kdo v jeho existenci věří. Přízračného tvora přinášejícího na křídlech bouři prý v 19. sto
„Doneste mi další víno,“ rozkáže římský císař Caligula, když se usadí na jednom z bohatě zdobených lehátek na přídi své obrovské lodi. Plaví se s ní rád, nejčastěji po hladině sopečného jezera Nemi, k
Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale při oslavách do ní můžete namáčet na silnější proužky nakrájenou mrkev nebo řapíkatý celer. Suroviny 200 g žluté nebo červené čočky 200 ml vody 2 stroužk
Existuje spousta prostředků, které kynutí pomohou či nakypří těsto. Někdy jsme ovšem na rozpacích, jaký vybrat. Použít můžeme prášek do pečiva, jedlou sodu, vinný kámen nebo droždí, a to jak sušené, tak čerstvé. Droždí Potřebujeme je do všech kynutých těst. V těch nám různé kypřicí prášky moc nepomohou. Droždí totiž zachovává v kynutých těstech šťavnatost a jemnost,
Na přelomu 19. a 20. století bylo lékařů pomálu, a jejich služby byly navíc drahé. Není proto divu, že se zejména chudí spoléhali na rady babek kořenářek, které k léčbě nemocí využívaly hlavně sílu bylinek. Jaké rostliny či jiné dostupné suroviny tedy sloužily k léčbě nemocí? Co zabíralo na úrazy a zhmožděniny? A jakou roli
Byla jsem ještě malá holka. A naši po mně chtěli, abych si vybrala, zda chci po rozvodu bydlet s mámou, nebo s tátou. Probrečela jsem tenkrát celé noci. Naši se rozvedli, když mi bylo jedenáct. Nikdy na to nezapomenu, straší mě to ve snech dodnes, a to jsem v důchodu. A tak to občas ve spánku prožiji znovu a budím se zpocená
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
Žili, tedy spíš přežívali, jsme ve vyhořelém manželství. Byli jsme věčnými hádkami tak vyčerpaní, že jsme spolu raději už vůbec nemluvili. Pozorovala jsem nejlepší kamarádku, jak se svým manželem senzačně tancují,mají oči jeden pro druhého, usmívají se. Asi jsem měla smutné oči, protože si pak ke mně přisedla a povídá: „Vypadáš jako pes, který nemůže najít páníčka.
Když se na podzim začervenají, je to krása. Možná teprve v tu chvíli si uvědomíte, kolik jich kolem nás roste. Oranžové bobule lákají ptáky, my si je spíše nosíme domů jako dekoraci a to je škoda, protože jeřabiny jsou zdravé. Jen je nesmíte jíst syrové, tedy alespoň ne ve velkém množství, protože obsahují látky, které mohou
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.