Nadýchaný perník

Medový perník říznutý rumem je báječným dezertem, kterým završíte rodinný nedělní oběd.

Suroviny - 350 g hladké mouky - 220 g pískového cukru - 300 ml mléka - 1 vejce - 2 lžíce kypřícího prášku do perníku - 1 lžička skořice - 80 ml slunečnicového oleje - 40 g kakaa - 80 g vlašských ořechů - 1 lžíce medu - 3 lžíce rumu - 100 g rozinek - pečicí papír

Postup

1. V míse promíchejte mouku, kypřící prášek, skořici, kakao a cukr. Poté přidejte olej, vejce a část mléka a promixujte na lehké otáčky. Pak vlijte rum, med a zbylé mléko a důkladně promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte rozinky a nasekané vlašské ořechy.

2. Těsto nalijte do zapékací formy vystlané pečicím papírem a pečte asi 60 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

3. Perník nechte vychladnout a pak nakrájejte a podávejte posypaný ořechy.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama