Moje šťastná hvězda

Naložená pálivá kuřecí křidélka

Kuřecí křidélka si můžete vychutnat v pálivé i nepálivé verzi. Jsou křehká, šťavnatá a snadno si na nich vypěstujete závislost.


Suroviny:


600 g kuřecích křidélek 


100 g rajčatového protlaku


4 stroužky česneku


1 lžička drcených čerstvých nebo sušených chilli papriček


2 lžíce medu


2 lžíce sójové omáčky


1 lžíce worcesterské omáčky


pažitka na dozdobení


sůl, pepř


olej na smažení


šťáva z půlky limety


Postup:


Maso si omyjte, očistěte a lehce osolte a opepřete. V míse si smíchejte rajčatový protlak, prolisovaný česnek, chilli papričky, med, sójovou a worcesterskou omáčku. Maso naložte na dvě hodiny do směsi a dejte ho chladit do lednice.


V hrnci si rozpalte rostlinný olej. Křidélka by v něm měla být celá ponořená. Křidélka zprudka osmažte. Poté je nechte okapat na kuchyňské utěrce.


Ve směsi, která vám zbyla, obalte maso ještě jednou a bohatě ho zasypejte nasekanou pažitkou. Nakonec maso ještě zakápněte limetkovou nebo citronovou šťávou.


Jak chutnají nejlépe?


Připravte si ke křidélkům dip z jednoho balení zakysané smetany, prolisovaného stroužku česneku, lžíce citronové šťávy a nasekané pažitky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden