Námořnické hovězí

Suroviny na 6 porcí:
800 gramů hovězího masa (krk, nízký roštěnec)

¼ l tmavého piva

2 cibule

1 pórek

2 lžíce sójové omáčky

0,1 l hovězího vývaru

3 hřebíčky

3 bobkové listy

6–8 brambor

1 lžíce hladké mouky

kajenský pepř

olej na smažení

máslo na smažení

sůl, pepř bílý

petržel hladkolistá

kyselé okurky

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, přesuneme i se šťávou do pekáče s pokličkou a zalijeme pivem. Cibuli a pórek nakrájíme na tenká kolečka (z pórku použijeme jen bílou část) a orestujeme na rozpáleném másle s olejem dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, koření a vše dáme do pekáčku k masu. Zalijeme vývarem. Brambory nakrájíme na silnější plátky, osušíme je a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi dozlatova. Přidáme k masu a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40–60 minut. Podávám s kyselou okurkou, posypané sekanou petrželkou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden