Nanuk s pusinkami

Tak trochu jiná zmrzlina

Malinovému dezertu zjemněnému sněhovými pusinkami nikdo nedokáže odolat.

Ingredience:


  •  2 bílky S 140 g cukru krupice

  • špetka soli

  • větší nanuk (např. Pegas) S hrst čerstvých malin

  • 30 g čokolády na vaření nebo marmeláda


Postup:

  • Bílky se špetkou soli šlehejte, dokud se nezačne tvořit hustá pěna. Potom postupně přidávejte cukr a vyšlehejte do pevného sněhu.

  • Připravte si plech, vyložte ho papírem na pečení a lžičkou nebo cukrářským sáčkem vytvořte pusinky s ostrou špičkou, ale takové, aby se neohýbaly. Pusinky pečte na 120 stupňů v předem vyhřáté troubě.

  • Na talíř položte nanuk a rozehřátou čokoládou, nemáte-li tak marmeládou, přilepte na povrch zmrzliny pusinky. Pak ozdobte čerstvými malinami. .

reklama
reklama