Moje šťastná hvězda

Nasi Goreng s volským okem

Základem je vždycky osmažená rýže, co do ní ale dáte, nebo co si zvolíte k ní, už je otázkou chutí a preferencí.


Suroviny:


400 g jasmínové rýže


3 stroužky česneku


2 jarní cibulky


hrst nasekané petržele


1 cm nasekaného zázvoru


4 lžíce rostlinného oleje


2 lžíce ústřicové omáčky


2 lžíce sójové omáčky


1 lžíce chilli pasty


4 vejce


1 červená cibule


sůl, pepř


Postup:


Česnek nasekejte nadrobno, cibuli nahrubo. Stonky jarní cibulky nakrájejte na proužky. Rozpalte olej v hlubší pánvi a nasypejte na ní cibuli, jarní cibulku, česnek a zázvor a osmahněte. Restujte dvě minuty. Nasypejte do pánve dle návodu uvařenou rýži a promíchejte.


Nyní pokrm zalijte sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou a přidejte chilli pastu. Přilijte do pokrmu vodu a duste pod pokličkou, dokud nebude rýže pěkně osmažená. Usmažte volská oka. Nakonec do rýže přimíchejte sůl, pepř podle chuti a hrst petrželky. Servírujte s vejcem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden