Moje šťastná hvězda

Nebojte se laserové operace očí!

Odhodlat se ale k laserové operaci očí bývá pro řadu lidí těžké. Na vině je strach ze ztráty zraku a další mýty a polopravdy. Jak je to s operací očí doopravdy?

Nebojte se bolesti. Při nejmodernějších laserových zákrocích s použitím femtosekundového laseru pacient při zákroku žádnou bolest necítí. Běžné je pouze mírné pálení či slzení očí bezprostředně po zákroku. Oslepnutí po laserové operaci se bát nemusíte. Všechny moderní metody jsou bezpečné. Před operací navíc projdete velmi podrobným vyšetřením, které zahrnuje i kontrolu sítnice a očního pozadí.

Pozor na cenu!

Pozor na některé soukromé kliniky, které laserové operace nabízejí extrémně levně, a to s sebou samozřejmě nese riziko nedostatečné kvality poskytované péče. „Nízká cena je sice lákavá, ale může být počátkem nepříjemných a vleklých zdravotních komplikací,“ vysvětluje MUDr. Lucie Valešová, primářka Oční kliniky DuoVize Praha. Předoperační vyšetření je přitom jednou z nejdůležitějších součástí celého procesu. Opravdu kvalitní vyšetření očí před operací trvá minimálně dvě hodiny. Musí totiž odhalit i skryté oční vady, které by na výsledek operace mohly mít negativní vliv.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden