Moje sladké tajemství

Nepečený čokoládový cheesecake

Suroviny:

Na korpus:

1 balení čokoládových sušenek

100 g másla

Na krém:

250 g sýru Philadelphia

250 g tučného tvarohu

200 ml smetany

50 g cukru

200 g hořké čokolády

Postup:

Sušenky vložte do mixéru a rozdrťte. Dejte je do mísy, přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs naspyte do dortové formy a upěchujte. Dejte chladit do lednice.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji alespoň trochu vychladnout. V míse metlou promíchejte Philadelphii, tvaroh, smetanu a cukr a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Ta po vychladnutí směs krásně zahustí.

Krém nalijte na korpus a uhlaďte stěrkou. Cheesecake dejte chladit do lednice alespoň na dvě hodiny, ideální je však přes noc. Před podáváním ozdobte dle vlastní fantazie, k čokoládě se krásně hodí třeba maliny nebo jahody.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden