Moje šťastná hvězda

Nepodceňujte hydrataci těla

Léto je obdobím, kdy dostávají naše vlasy a pleť pořádně zabrat. Pojďte se s námi podívat, jak jim navrátit jejich zdraví a krásu.


Protože tolik příjemné slunění a koupání se, ať už v moři, bazénu či rybníce, vlasům ani pokožce moc neprospívá, je potřeba jim pak věnovat zvýšenou péči. Naštěstí je po ruce spousta věcí, které je umí krásně vyživit a hydratovat, aniž by nás to stálo majlant.


Pivo osvěží nejen ve sklenici, ale i v koupelně.

Sáhněte po džbánu

Možná vás to překvapí, ale řadu věcí, které umí nahradit drahé kosmetické přípravky, máme přímo na dosah ruky. Například pivo se dá použít jako skvělý kondicionér na vlasy.

Protein v pivu pomáhá regenerovat poškozenou vlasovou pokožku a vyživuje vlasové folikuly – to ve finále dělá vaše vlasy lesklé a hladké.

A rozhodně se nemusíte bát, že byste byla po použití tohoto přípravku cítit. Pokud necháte zlatavý mok na svých vlasech přirozeně uschnout, jeho aroma zmizí.

Med je doslova tekuté zlato!

Sladká pomoc

Kvalitní med je další skvělý domácí prostředek na suché vlasy. Med pomůže udržet vlhkost ve vlasech. Vlasy tak budou pěkně měkké, lesklé a dobře vyživené. Dejte si polovinu malého šálku medu na čerstvě umyté, vlhké vlasy a jemně ho vmasírujte do pokožky hlavy.

Zakryjte si hlavu koupací čepicí na dobu 30 minut. Pak opláchněte vlažnou vodou. Udělejte to takto dvakrát týdně, abyste dosáhli efektivních výsledků. Med je ale skvělý i v péči o unavenou pleť. Smíchejte 2 lžíce medu se lžící skořice tak, aby vznikla hutnější pasta.

Pastu naneste na očištěnou a osušenou pokožku a nechte 10–15 minut působit. Poté důkladně smyjte a osušte. Suché pleti také velmi prospěje vrstva rozmačkaného banánu, smíchaného s jedním žloutkem a 2 lžičkami olivového oleje. Pokožka bude opět pružná a svěží.

Podobnou službu udělá i maska z avokáda. Tajným trikem je pak maska z nastrouhané mrkve, která umí prodloužit krásné opálení.

Rychlé osvěžení

Skvělým pomocníkem jsou vody ve spreji. Výhodou je možnost používat ji i v létě, aniž by se porušilo líčení – pleť hydrataci přesto přijme. Pokožka je po aplikaci svěží a zklidněná. Kvalitní minerální voda se dá pořídit v lékárně od asi 100 korun.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden