Ostrá pečená žebírka

Vepřová žebírka jsou hitem českých hospod. Upečte si taková, po kterých si olíznete všech deset.

Suroviny na 4 porce

- 6 lžic kečupu - 5 stroužků česneku - 2 lžíce dijonské hořčice - 1 lžíce worcesterské omáčky - 1 lžíce oleje - špetka mletého chilli koření - mletý černý pepř, sůl - 12 kusů vepřových žebírek - sádlo na vymazání plechu

Postup

1. V misce rozmíchejte kečup se všemi stroužky prolisovaného česneku. Do směsi vmíchejte dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku a olej. Přidejte chilli koření a podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.

2. Vepřová žebírka osolte a ze všech stran potřete marinádou. Vyskládejte je vedle sebe na vymazaný plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 ºC asi na 50 minut. Přibližně v polovině pečení je obraťte a znovu potřete marinádou.

3. Podávejte ihned po upečení. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden