Paella s krevetami

Lehký pokrm připravený z rýže, zeleniny, masa a mořských plodů.

Suroviny na 4 porce:

● 150 g rýže

● špetka šafránu

● špetka pálivé papriky

● olivový olej

● 1 cibule

● 1 červená paprika

● 1 stroužek česneku

● 400 ml kuřecího vývaru

● 150 g velkých krevet

● sůl

● svazek hladkolisté petrželky

Postup:

1) Na lžíci olivového oleje nechte zesklovatět cibuli, vsypte papriku a rozmělněný česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku. Zalijte vývarem a nechte 15 minut probublávat.

2) Na posledních 5 minut do paelly vmíchejte i krevety. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte.

reklama
reklama