Panna cotta

Lehkým italským dezertem ohromíte a potěšíte každého mlsouna.

Potřebujete:

✿ 400 ml smetany ke šlehání
✿ 200 ml smetany na vaření
✿ 6 plátků želatiny
✿ 1 vanilkový cukr
✿ 60 g moučkového cukru

Omáčka:

✿ 175 g cukru
✿ 175 ml vody
✿ 250 g drobného ovoce
✿ 1 lžíci ovocného likéru
✿ 1/5 lžíce citronové šťávy

1. Želatinu dejte do vody a nechte ji nabobtnat. Obě smetany nalijte do kastrůlku, přidejte vanilkový cukr a přiveďte k varu. Pak přimíchejte želatinu, asi 2 minuty povařte, odstavte a dejte směs vychladnout.

2. V kastrůlku rozpusťte cukr ve vodě a přiveďte k varu. Přidejte lesní ovoce, citronovou šťávu, likér a vše krátce povařte, aby se alkohol odpařil. Odstavte a nechte vychladnout.

3. Do sklenic nalijte smetanový krém, pak trochu omáčky a dejte je pár hodin chladit do ledničky. Před podáváním ozdobte kousky čerstvého či zmraženého ovoce a mátou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden