Panna cotta

Suroviny:

200 g meruněk

80 g pískového cukru

400 ml smetany

půlka vanilkového lusku nebo špetka mleté vanilky

5 plátků želatiny

med

meruňky na ozdobu

olej na vymazání formiček

silikonové formičky

Oblíbený italský dezert pochází z oblasti Piemontu.

Postup:

Silikonové formičky tence vytřete olejem.

Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte je při pokojové teplotě nabobtnat.

Smetanu svařte s vanilkovým luskem a cukrem a odstavte. Přidejte vymačkané plátky želatiny, míchejte, až se ve smetaně rozpustí.

Meruňky omyjte, vypeckujte a drobně nakrájejte, dejte je do kastrůlku, povařte je a rozmixujte ponorným mixérem na dřeň a vmíchejte do smetany, dobře promíchejte a nalijte do formiček, nechte zchladnout. Poté je dejte do lednice.

Vychlazenou panna cottu vyklopte z formiček na talířky a ozdobte meruňkami a lístkem meduňky. Nakonec pokapejte medem a můžete podávat.

Italský dezert pochází z oblasti Piemontu a jeho název doslova znamená vařená smetana. Ta je však jemně oslazená a ztužená želatinou. Tradičně se panna cotta vždycky dochucuje pravou vanilkou z lusku.

Její opravdové kouzlo ovšem objevíte až na talíři. Je-li správně připravená, bude se třást jako sulc, když talířkem trochu pohnete. Nesmí být ani málo ztužená, ale ani moc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden