Paštika z uzené makrely

Tato rybí pomazánka je příjemně sytá a díky chilli papričce i pálivá, takže vás rozhodně zahřeje. Stačí už jen vybrat kvalitní čerstvé pečivo a můžete si vychutnat výtečnou chuť rybí paštiky.

Ingredience:  200 g uzené makrely, 1 chilli paprička, 1 stroužek česneku, 3 lžíce koriandru, 150 g zakysané smetany, 1 cibule, 2 lžíce šťávy z limetky, sůl, pepř

Postup: Rybu zbavte kůže a maso rozdrobte na kousky. Dejte si tu práci a pečlivě odstraňte všechny kostičky. Rybu vložte do mísy. Chilli papričku zbavte semen a nasekejte nadrobno. Přidejte k rybě.

Česnek prolisujte do misky a přidejte i nasekaný koriandr a zakysanou smetanu. Vidličkou promíchejte dohladka.

Cibuli oloupejte a nakrájejte a společně s limetkovou šťávou přidejte k masové směsi. Osolte, opepřete a promíchejte. Vložte do lednice na 2 hodiny.

reklama

Komentáře

reklama