Moje chvilka pohody

Péče o suchou pokožku

Suchá pokožka bývá často citlivá, snadno se podráždí. Vybírat musíte šetrné přípravky, které ji vyživí a dodají vláhu, a dopřát jí mimořádnou každodenní péči.

Suchá pokožka těla může být napjatá, šupinatá, silně svědící až bolestivá. Pokud není dostatečně ošetřována, může dojít k jejímu poškození. V důsledku toho může být extrémně hrubá, šupinatá a intenzivně svědět.

Krémové sprchové gely a olejíčky

Nejčastěji bývá pokožka suchá v důsledku narušené kožní bariéry, proto je důležité používat účinné, ale šetrné mycí prostředky, které pokožku nepřipraví o její přirozenou ochrannou funkci. Vhodné jsou přípravky s hydratačními složkami jako je urea a glycerin, vitaminem E nebo zinkem.

Krémy z lékárny

K ošetření pokožky používejte produkty z řad lékařské kosmetiky s označením suchá a citlivá pokožka. Ty jsou totiž většinou bez konzervačních látek a neparfémované. Vhodné je také pokožku ošetřovat produkty, které obsahují vitaminy A, E nebo pupalkový olej.

Sprcha místo koupele

I když je příjemné, naložit se v chladných měsících do horké lázně, tak dávejte raději přednost sprchování. Dlouhé polehávání ve vaně totiž kůži značně vysušuje. Pokud se jednou za čas bez napuštěné vany neobejdete, přidejte do vody alespoň odvar z otrub, škrobu nebo rostlinný olej.

Tuky ano, sůl ne

Dbejte na to, aby váš jídelníček obsahoval dostatek zdravých tuků, které najdete v rybách, ořeších nebo třeba v avokádu. Nezapomínejte také dodržovat pitný režim – denně vypijte alespoň dva litry vody. Při ochucování pokrmů dejte místo soli a koření přednost čerstvým bylinkám.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden