Pečená žebírka na medu

Krásně vypečená vepřová žebírka naložená v naší marinádě jsou neodolatelnou dobrotou.

Ingredience: 2 kg vepřových žebírek Marináda: 1 citron, 4 lžíce worcesterové omáčky, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky drceného kmínu, ½ lžičky mletého sušeného česneku, ½ lžičky sušené bazalky, ½ lžičky mletého pepře, 2 lžičky kremžské hořčice, lžička soli, česnek

Postup: V misce nejdříve spojíme šťávu vymačkanou z citronu s medem. Postupně přidáme všechny sypké ingredience na marinádu a dobře je promícháme. Do směsi přidáme olej, kremžskou hořčici, sójovou a worcesterovou omáčku a vše podle chuti dosolíme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

Žebra nakrájíme po kosti na jednotlivé dílky, nasolíme je, mírně potřeme marinádou, vyskládáme je do pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme je 10 minut, pak oheň zmírníme na 180 °C a pečeme ještě zhruba 40 minut.

Žebra vyjmeme z trouby, zalijeme zbytkem medové marinády a při teplotě 160 °C necháme zkaramelizovat a máme hotovo.

reklama
reklama