Pečené nadívané kedlubny

Pečená kedlubna se žampionovou směsí je zdravou a dobrou večeří.

Suroviny na 4 porce - 4 kedlubny - 150 g žampionů - 70 ml smetany - 40 g strouhané goudy - 60 g jarní cibule - 20 g másla - 1 mrkev - 2 stroužky česneku - 1 lžíce petrželky - sůl, pepř

Postup

1. Oloupané kedlubny vařte v osolené vodě asi 15 minut.

2. Cibuli nakrájejte na kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte. Česnek nasekejte. Vše poduste na másle na pánvi. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, zalijte smetanou a přisypte natrhanou petržel. Poduste 5 minut.

3. Kedlubny vydlabejte a naplňte směsí. Posypte sýrem. Pečte 35 minut při 180 ºC.

reklama
reklama

Komentáře