Pečené šátečky s tuňákovou náplní

Suroviny:  500 g listového těsta + trocha mouky na poprášení  25 g másla  140 g pórku  250 g tuňáka v oleji  hrst hladkolisté petrželky  50 g strouhanky  1 citron  sůl s 12 bylinkami  1vejce

Postup:  Troubu předehřejeme na 200 °C.

Těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vykrájíme z něj kolečka o průměru 18 cm a na 10 minut je dáme do lednice.  Mezitím máslo rozpustíme v pánvi a 5 až 7 minut na něm opékáme na kolečka nakrájený pórek.

Tuňáka vyklopíme (bez oleje) do mísy a smícháme ho s petrželkou, strouhankou, jemně nastrouhanou kúrou i šťávou z citronu a podle chuti osolíme.  Přidáme pórek a směs rozdělíme na kolečka z listového těsta.

V půli přehneme a okraje těsta přitlačíme k sobě. Potřeme vajíčkem a pečeme 30 až 35 minut dozlatova.

reklama
reklama