Pečený pstruh se salátkem

Příprava: 45 min. Cena za 1 porci: 30 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 2 filety pstruha či jiné ryby

● rozmarýn

● baby špenát

● granátové jablko

● pepř

● olivový olej

● citron

● sůl

● 1/2 poměranče

Postup:

1. Do misky dáme olivový olej, snítky rozmarýnu, sůl a pepř. Filety pstruha omyjeme, vysušíme a potřeme připravenou směsí. Pekáč vyložíme pečicím papírem, vložíme do něj ryby a pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 min na 180 °C.

2. Pstruhy můžeme i ugrilovat. Na salát připravíme baby špenát, rukolu a nadrobno nakrájené granátové jablíčko a pomeranč. Vložíme do mísy, pokapeme olivovým olejem a citronem, osolíme a opepříme.

reklama
reklama

Komentáře