Pečený pstruh se zeleninou

Právě pstruh je jednou z nejchutnějších ryb,bohužel se však často podceňuje.


Suroviny:


2 ks pstruha 


1 menší brokolice 


5 kapií


3 větší brambory


1 snítka rozmarýnu


2 citrony


sůl, pepř


5 lžic olivového nebo jiného rostlinného oleje


Postup:


Pstruhy nejprve omyjte a pak je osolte a opepřete ze stran i uvnitř. Předehřejte si troubu na 190 °C a na plech rozprostřete pečicí papír.


Na něj pak položte pstruhy. Do obou udělejte několik zářezů a umístěte do nich plátky citronů.


K pstruhům následně přidejte na větší kusy pokrájenou zeleninu včetně brambor a vše bohatě zakapejte olejem i citronovou šťávou.


Zeleninu dochuťte a přidejte čerstvé snítky rozmarýnu. Pečte zhruba 25 až 30 minut. 


Náš tip


Pstruha se zeleninou rovněž můžete v alobalu ugrilovat na venkovním grilu. 

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama