Pečínka na bylinkách

Šťavnatá, báječně ochucená vepřová pečeně, provoněná rozmarýnem, se stane zlatým hřebem vaší zahradní grilovací párty.

Suroviny na 6 porcí

- 1 vepřová kotleta vcelku (cca 1,2 kg) - 100 g slaniny - 2 cibule - 2 mrkve - 2 lžíce kuliček černého pepře - 6 snítek rozmarýnu - sůl - 8 stroužků česneku - slunečnicový olej

Postup

1. Vepřovou kotletu nejprve zbavte povrchových blan, důkladně omyjte pod tekoucí vlažnou vodou a osušte.

2. Slaninu a mrkve nakrájejte na přibližně stejně široké nudličky. Pomocí špikovacího nože maso prošpikujte slaninou a mrkví. Špikujte vždy vodorovně s blánami v mase. Kotletu na povrchu nařízněte drobnými zářezy, aby se dovnitř lépe dostala chuť koření.

3. Stroužky česneku oloupejte, prolisujte a utřete se solí. Poté potřete celý obvod masa a následně maso obalte v celém pepři a nasekaném rozmarýnu.

4. Maso zabalte do alobalu, přidejte cibule nakrájené na kolečka. Nad středním plamenem maso rožněte asi 90 minut. Pak alobal sundejte a rožněte ještě 20 minut bez něj.

reklama
reklama

Komentáře