Penne s nivou a špenátem

Pokud nepatříte mezi milovníky masa, je pro vás tento recept jako dělaný. Když je sezona, použijte špenát čerstvý.

Suroviny na 2 porce

- 200 g penne těstovin - sůl - olivový olej - 6 trsů mražených špenátových listů - 200 ml smetany na vaření - 100 g nivy - 1 lžíce hladké mouky - kuličky červeného pepře a čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

1. Penne uvařte v osolené vodě podle návodu. Sceďte a promíchejte se lžící olivového oleje.

2. Mražený špenát dejte do kastrůlku, přilijte malé množství vody a nechte na mírném plameni povolit. Přilijte smetanu a rozdrobenou nivu a povařte, dokud se niva nerozpustí a všechny složky se nepropojí. Nakonec, pokud je potřeba, zahusťte omáčku hladkou moukou.

3. Penne naservírujte na talíře, polijte omáčkou a ozdobte kuličkami pepře a snítky bazalky.

reklama
reklama