Můj kousek štěstí

Perly přinesly do domu smutek

Říká se, že perly přitahují slzy. Když koupil syn své vyvolené perličkový náhrdelník, vyděsila jsem se. Neštěstí na sebe nedalo dlouho čekat.

Když se náš Martin opravdu zamiloval a jeho vztah k Lucince se stal zralý na svatbu, nebylo pro mě a manžela překvapení, že nám při jednom nedělním obědu sdělili, že čekají miminko.S rodiči Lucky jsme se už dávno znali.. Říkali jsme si, že je štěstím, jak dobře si vzájemně rozumíme. Nebylo tedy divu, že jsme se okamžitě s velkou vervou a nadšením vrhli na přípravy. Už jsme vlastně měli dávno naplánováno, kdo se o co postará a jak se finančně na celé záležitosti podělíme.Všechno se vyvíjelo k naší spokojenosti, když do toho přišly Lucinčiny dvaadvacáté narozeniny. To byla budoucí snacha na začátku třetího měsíce. Nabídli jsme grilovačku na naší chaloupce, protože byla na krásném místě u lesa a Lucinka tam měla veškeré pohodlí.

Oslava se vydařila.

Krásné sobotní odpoledne, nikde ani mráček, sluníčko svítilo, vládla všeobecná pohoda a dobrá nálada. Po přípitku, kdy si Lucinka s námi symbolicky přiťukla, nastalo slavnostní předávání dárků.Všichni jsme se varovali věnovat budoucí mamince cokoliv na miminko, kvůli pověře. Přináší to neštěstí. Jak se zbavit prokletí? Až přišel se svým dárkem Martin. S potutelným úsměvem předal své milované krabičku.Láskyplně se políbili a Lucinka dárek rozbalila. „Můj bože,“ vykřikla moje matka. „Perly přinášejí slzy,“ rozplakala se. „Báby bláznivé, pověrčivé,“ okřikl nás manžel. „Musíte zkazit každou radost?“ Lucinka ale nadšeně objala Martina .„Jsou nádherné!“ A aby dokázala, že se nebojí, nasadila si náhrdelník na krk. Veselí pokračovalo a naše chmury se rozplynuly. Ani jsme si nevšimli, že se přihnal černý mrak, s ním se zvedl vítr a zaburácel hrom.
Než jsme vběhli do domu, Lucinka se s skácela k zemi. Martin s manželem ji posadili do auta a jako o závod jeli do nemocnice. Na záchranu dítěte ale bylo pozdě. Perly ten den přinesly opravdu slzy a smutek.Lucinka perly uschovala do sekretáře a už na sebe nikdy nevzala. Naopak si zjistila, že největší ochranou matky během těhotenství je záhněda a krevel. A jejich moc sílí, jsou-li věnovány s láskou. Martin ji proto pořídil z těchto dvou kamenů náhrdelník.Jestli to bylo jimi, nebo to byla náhoda, nevíme, ale Lucince se pak narodila krásná dceruška a krátce po ní ještě dvojčátka.

Kamila (53), Jihlava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden